Gary Husband: A Meeting of Spirits

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

57-årige Gary Husband er en legendarisk, britisk pianist og trommeslager (lige dygtig på begge instrumenter), som solodebuterede for tyve år siden, men allerede længe før dét havde etableret en solid karriere som sideman indenfor både jazzens, fusionens, rockens, poppens og funkens verden. En ting står dog særlig skarpt skåret ud i pap, når man kaster et blik tilbage over hans vidtfavnende karriere, nemlig hans inspirationskilde: guitaristen John McLaughlin (som han i øvrigt selv har spillet med on/off siden 2005). McLaughlin og især hans årelange samarbejde med Mahavishnu Orchestra har simpelthen taget pusten fra Husband. Derfor har Husband, i den dybeste respekt for samarbejdet mellem McLaughlin og Mahavishnu indspillet hyldestalbummet, A Meeting of Spirits – et solo-klaver-album, som endog meget tydeligt afspejler hans respekt for forbilledet. Hovedparten af materialet er skrevet af McLaughlin, resten af Husband. Men fælles for det hele er, at det både sætter McLaughlin i nyt lys og tydeliggør, hvor eminent en pianist, fortolker og kunstner, Husband selv er. Musikken er ekspressiv, eklektisk, eventyrlig.

****  /  Edition Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share