Teri Parker: In the Past

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

In the Past er den canadiske jazzpianist Teri Parkers pladedebut. Ganske vist har hun indspillet med andre – bl.a. Parker Abbott Trio, hvori hun har andel i funktionen som kapelmester – men i eget navn er In The Past hendes pladedebut. Musikken har den Toronto-baserede pianist skrevet i en intens periode i New York, men selv om musikken er mange facetteret som netop dén storby, er der alligevel en anden puls i musikken, end i Det Store Æble. Musikken er instrumental jazz, søgende, til dels nostalgisk og dog moderne jazz, der især er kendetegnet af et rytmisk drive, nogle tilbagevendende figurer og nogle harmoniske strejftog. Musikken er på mange måder minimalistisk – bygget op omkring klaveret, Allison Aus altsax, Mark Godfreys bas og Mackenzie Longpres trommer – men samtidig kompleks og bygget op af lag på lag, der både giver højde og dybde. Et nummer skal fremhæves (på bekostning af alle andre) – nemlig In The Future, der i rytmisk tyngde peger mere fremad end de øvrige numre på albummet.

****  /  Eget selskab  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share