François Bourassa Quartet: Number 9

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den anerkendte, canadiske jazzpianist og –komponist, François Bourassa, udfordrer i den grad sine lyttere med sit nye album, Number 9. Musikken på albummet er pågående, ekspressiv, grænsende til avantgardistisk; krævende – både intellektuelt og konkret; er næsten fysisk, i momenter voldsomt dynamisk, i andre momenter meget minimalistisk, som var den i slægt med nyere tiders minimalistiske partiturmusik; den er uforudsigelig, udforskende og udgrænsende. Kvartetten bag består foruden François Bourassa af tre mænd, som han har spillet med i årevis: saxofonisten/klarinettisten/fløjtenisten André Leroux, bassisten Guy Boisvert og trommeslageren Greg Ritchie – en elite af musikere, der spiller sammen, som var det med en indbyrdes, telepatisk kontakt, og som tilsammen udgør en af vor tids mest fascinerende grupper på den internationale improjazzscene. Kvartettens teknik er sublim, den kunstneriske rækkevidde helt ekstraordinær. Og de åbne, lydlandskaber, den skaber, gribende, grumme og grænseoverskridende – klart inspireret af navne som Carla Bley og Karlheinz Stockhausen og i øvrigt psykedeliske The Beatles.

**** / Effendi Records / 59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share