Sarah Jerrom: The Yeats Project

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den canadiske jazzkomponist, -arrangør og –vokalist, Sarah Jerrom, har brugt ti år på The Yeats Project. Et projekt som kort sagt består i et møde mellem irsk poesi og canadisk kammerjazz. Jerrom har i det meste af sit voksne liv været optaget af den navnkundige digter, W.B. Yeats, og jo mere hun har fordybet sig i hans værk, jo større er trangen til at skrive musik til hans digte blevet. The Yeats Project er altså summen af ti års intens fordybelse, indlevelse og komposition. Musikken har Jerrom orkestreret til ni musikere plus vokalist. Og instrumentalisterne? Det er nogle af Canadas pt. bedste – strygere, blæsere plus rytmesektion. Sangen eller recitationen? Dén har Jerrom selv taget sig af. Som helhed betragtet fremstår hendes Yeats Project som et lidt langstrakt, ensartet konceptuelt værk af næsten avantgardistisk tilsnit. Den konceptuelle, avantgardistiske ensartethed har nok potentialet til at skærpe lytterens opmærksomhed på lyrikken, men den rummer imidlertid også faren for, at lytteren oplever det hele som et mønstret tapet. Det oplever jeg selv, gentagne gange.

***  /  Array Music  /  72 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share