Stefano Bollani Trio: Mediterraneo

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Jeg er ambivalent, når jeg skal forholde mig til den italienske jazzpianist, Stefano Bollani. På den ene side er hans talent, musikalitet og tekniske spændvidde evident. På den anden side har jeg oplevet maestroen som lidt for nonchalant, når det gælder live-optrædener. Derfor er det med en vis bæven, jeg går til denne live-optagelse fra Berlin Philharmonic. Men ret skal være ret: Sammen med sine to danske sidemen – kontrabassisten Jesper Bodilsen og trommeslageren Morten Lund – og gæsterne – den franske harmonikaspiller Vincent Peirani og et antal musikere fra Berliner Philharmonikerne (der dirigeres og spiller arrangementer af norske Geir Lysne) – formår italieneren at imponere med det ret stringente album, Mediterrano, som nok tager afsæt i en italiensk musikskat, men også demonstrerer spændvidden i den europæiske jazz pt. Konstellationen tager fat på musikstykker af blandt andre operakomponisterne, Gioachino Rossini og Giacomo Puccini, af den klassiske komponist, Claudio Monteverdi, og af filmkomponisterne, Nino Rota og Ennio Morricone. Og selv om deres musikstykker spænder vidt – genremæssigt og i tidsforbundethed – hænger det hele på umærkelig vis sammen – meget, selvfølgelig, i kraft af kapelmesteren, men også, og måske især, i kraft af Peirani og Lysne. Musikken på Mediterrano er medrivende, virtuost formidlet og decideret spændende.

****  /  ACT Music  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share