Dicte & Claus Hempler: Uppers

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er ganske enkelt et sublimt album, det gamle makker- og kærestepar, Dicte og Claus Hempler nu sender på gaden. Et album, der for denne lytter – som tillader sig at slå stort brød op – minder om Lou Reeds og John Cales mesterværk, Songs for Drella, fra 1990. Hvor nævnte værk var det amerikansk/walisiske makkerpars dybfølte hyldest til Andy Warhol, er Dicte/Hemplers Uppers ikke et hyldestalbum, men ikke desto mindre et album, der tilnærmelsesvis har samme seriøse tyngde og stemning i sig. Dicte/Hemplers velafbalancerede og velartikulerede sange fremføres med kunstnerisk raffinement, til tider med rå brutalitet (Uppers), til tider med den velklædte crooners perfektion (Practice Makes Perfect). Hovedparten af de nye numre er skrevet af Hempler, som også dominerer den vokale fremførelse, men kendetegnende for albummet er især, at duoens sammenspil og formidling (som inkluderer guitaristen Mark Solborg) er eminent. Uppers er et af årets klart bedste danske poprockalbum.

*****  /  Stunt Records  /  39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share