Rez Abbasi: Unfiltered Universe

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Pakistansk/amerikanske Rez Abbasi er en jazzguitarist og –komponist, som til stadighed opsøger grænselande. På sit nye album, Unfiltered Universe, har han igen-igen opsøgt grænselandet mellem den moderne, ekspressive, amerikanske freejazz og den traditionelle, repetitive, sydindiske musik. Abbasi eget guitarspil tilfører musikken et markant groove, en signifikant pondus, en uforudsigelighed. Og det er dét, der både gør hans musik så vanskeligt tilgængelig og så dyb og mange facetteret. Man kan ikke bare tage den ind, og man kan ikke bare lægge den fra sig. Den udfordrer, konstant, igen og igen. Og går af selvsamme grund ind under huden i al sin pragt, voldsomhed og tyngde. At Abbasi af Down Beats kritikere både i 2015 og 2016 er blevet indplaceret på top 10 over bedste guitarister, forstår man. Men Unfiltered Universe godtgør også, at man placerer ham højt som komponist, for shit… hvor han udfordrer. Man skulle tro, at han startede sine morgener med power yoga og aflytning af Joe Zawinuls eksperimenterende freejazz. For Abbasi holder jazzenergien oppe i samtlige 51 minutter.

****  /  Whirlwind Records  /  51 min.  /  Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share