Lubos Soukup Quartet feat. Lionel Loueke: Zeme

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den tjekkiske dansker, jazzsaxofonisten Lubos Soukup, modtog i 2017 Dansk Musiker Forbunds Talentpris, og på sin vis kvitterer han for prisen, ved at udsende dette tredje album med den danske kvartet. På Zeme er kvartetten ganske vist udvidet, idet den i Benin fødte, i USA bosiddende guitarist og –vokalist, Lionel Loueke, gæsteoptræder. Ud af samarbejdet med Loueke er der kommet et interessant album med moderne jazz, der sine steder emmer af vestafrikansk rytmik, sine steder af mere konventionel nordamerikansk, nordisk og centraleuropæisk jazz. Materialet spænder vidt og er alligevel fokuseret. Og dog er det som om, det forbliver lidt introvert og af samme grund lidt svært for lytteren at fastholde opmærksomheden omkring. Jeg tager mig selv i flere gange at stoppe op og tænke: shit, jeg gled af. I den forstand er passager i musikken lidt konturløse, hvor andre – især de, hvor Loueke tager del – antager karakter og bliver nogle, man som lytter kan forholde sig til. Mit bud vil være, at teknik og fokus på detaljer i sammenspillet og produktionen har taget overhånd i førstnævnte passager. Det ændrer dog ikke ved, at Zeme er et professionelt resultat af et professionelt forhold til jazz.

***  /  Animal Music  /  53 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share