Anna Kruse: Himlens Rand

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den herboende, svenske sangerinde, Anna Kruse, afrunder med albummet, Himlens Rand, en triologi af udgivelser, hvorpå hun sætter musik og sang til digte af Edith Södergran. Triologien – og arbejdet med Edith Södergrans digte – er for Anna Kruses vedkommende blevet til over en periode på ti år, men det er kun godt, at projektet har taget hende et tiår, for det er en stadig mere modnet omgang med materialet, Anna Kruse både som komponist og sangerinde i perioden har udvist. Og Himlens Rand, hvorpå Stina Ekblad i øvrigt medvirker som digtoplæser, er efter min mening det perfekte punktum: et gribende smukt, poetisk og vedkommende album af den slags, der kryber ind under huden. Udtrykket er på én gang dybfølt, vemodigt og overskudsbetonet. Båret af livserfaring – både Edith Södergrans og Anna Kruses (og dét, selv om Södergran kun blev 31, Kruse trods alt kun er 46) – og af musiske referencer til den svenske visetradition og den nordiske jazz’ enkle melankoli. Sammen med Lisbeth Diers, Eva Malling og Nicholas Kingo (og gæster) bygger Anna Kruse en fascinerende sidste, smuk bro 100 år tilbage i tiden.

*****  /  Gateway Music  /  50 min  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share