John Surman Trio: Invisible Threads

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den britiske jazzsaxofonist og -klarinettist, John Surman, beskrives ofte som en typisk engelsk improvisator og komponist – inspireret af folkemusik og sakral musik, som han er. Men han er også en, der har en lang forhistorie sammen med musikere fra andre lande og kulturer. Musikere, der bare deler det med ham, at de som han er optaget af melodiske temaer og musisk transcendens. Med nærværende trio – der i øvrigt består af den brasilianske pianist, Nelson Ayres, og den amerikansk/norske vibrafonist, Rob Waring – formår Surman at kombinere det hele i et nyt materiale, hvori mange farver fra paletten kastes op på lærredet. Hovedparten af materialet er nyskrevet af Surman, et enkelt nummer af Ayres. Men fælles for det hele er, at musikken har dybde, karakter og stoflighed. At musikken er stilfærdig, sfærisk, jazzet og har et iboende, intenst nærvær. At al musikken er gribende, sanselig, smuk. Og at helheden er mesterlig, raffineret, virtuos. Trioen tager så at sige lytteren med på en spirituel rejse af de sjældent smukke.

*****  /  ECM Records  /  59 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share