Elliot Galvin: The Influencing Machine

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Engelske Elliot Galvin er en usædvanligt kreativ jazzpianist og –komponist. Måske et af den europæiske jazzscenes største, yngre talenter. En mand, der gladelig og gerne tager livtag med konventioner og udfordrer sig selv, sine sidemen, sit publikum (og jazzpolitiet). Med musikken på det nye album, The Influencing Machine, skubber han sit udtryk helt ud til de kendte grænser med en pågående form for avantgardisme, som kombineres med elektroniske lyde og effekter i det hele taget. Musikken er inspireret af Mike Jays bog, The Influencing Machine, hvori en historisk person, James Tilly-Matthews, portrætteres. Tilly-Matthews blev født i 1770, var dobbeltagent under Den Franske Revolution, the-handler, politisk tænker, arkitekt og paranoid skizofren; så vidt vides: det første fuldt dokumenterede tilfælde. Og dén diagnose synes på forunderlig vis at indgå i Galvins musik, der det ene øjeblik går i slow, det næste i ekstase. Brittens musik er free, udfordrende, jazzet, pjattet, dybt seriøs, sønderlemmende, umulig at fastholde og alligevel forunderligt stringent og klar.

****  /  Edition Records  /  44 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share