Janne Mark: Pilgrim

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er imponerende, så godt danske Janne Mark kommer fra land med sit første album på tyske ACT Music. Janne Mark er rundet af Den Danske Salmebog og Højskolesangbogen og fremstilles ofte som en moderne salmedigter og komponist; om end én, der snarere trækker på den nordiske jazz og folk, end på den traditionelle salmesang og -melodi. Janne Mark er singer-songwriter! Men alle diskussioner om genre m.m. synes parentetiske, når man lægger øren til det godt gennemarbejdede album, Pilgrim, som hun nu udsender på ACT. For en ting er, at teksterne er gedigne, tankevækkende og i besiddelse af lyrisk tyngde. En anden ting er, at kompositionerne er luftige, lette og dragende midt i al deres enkle melankoli. Største problem er måske, at sangene er for enkle? Helt afgørende for lydbilledets magnetisme er i hvert fald, at den norske trompetist, Arve Henriksen, bidrager med dybfølte og stærkt bevægende og luftige lag, der giver både tekster og kompositioner spændvidde og magi. Med hans – og i øvrigt Henrik Gunde Pedersens, Gustaf Ljunggrens, Esben Eyermanns og Jesper Uno Kofoeds – mellemkomst genopfinder Janne Mark den danske salme – selv om der altså er tale om nye hymner, der tenderer til at være lidt for enkle, og som alligevel på grund af deres melodiske kompleksitet ikke vil havne i en revideret salmebog.

***  /  ACT Music  /  44 min.  /  Også anmeldt i musikmagasinet gaffa.dk

Please follow and like us:

  • 0
  • Share