Alune Wade: African Fast Food

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Den senegalesiske komponist, sanger og guitarvirtuos, Alune Wade, har spillet med Marcus Miller, Salif Keita, Oumou Sangaré, Bobby McFerrin, Joe Zawinul, Fatoumata Diawara og Gregory Porter, blandt mange, mange andre. Og heraf kan man udlede, at han er et kunstnerisk talent! Rækkevidden af talentet kan man stifte bekendtskab med ved at lytte til hans eget nye album, African Fast Food – et elegant og distinkt album med groovy baslinjer, funky beats, organiske soundscapes, klare melodier og cool vokaler, der går i blodet og afføder en umiddelbar trang til at danse. Genremæssigt er der tale om et miks af afrobeat, afrojazz og urban – musik skabt af kosmopolitter med rødder i Afrika; musik, der signalerer Dakar, Paris og New York; musik, der tydeliggør, at det er i sammensmeltningen af flere kulturer eller traditioner, at den dynamiske fornyelse opstår. Alune Wade demonstrerer endda, at han også som moderne sangskriver magter det store udtræk. Hans musik er original og meget raffineret.

**** / Sony Music / 43 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share