Jacob Speake: Dreaming of the Past

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Dreaming of the Past er danske Jacob Speakes andet album – et lidt skrøbeligt album med sange om kvinder, kærlighed og knuste drømme. Det skrøbelige består desværre ikke bare i, at de engelsksprogede tekster er sensible, men også i, at forløsningen af sangene som sådan er lettere nervøs. Der er ellers ingen tvivl om, at singer-songwriteren kan noget med sit fundamentale håndværk – sangskrivningen. Men hans lavteknologiske forløsning af de pop-rockede jazzfolk-sange efterlader hos mig det indtryk, at noget er tilbageholdt eller alt for skrøbeligt til denne virkelighed. Og det skyldes helt givet ikke alene Jacob Speakes og hans sidemens tekniske niveau, men også – og nok især – produktionens og ambitionens uklarhed og begrænsning. Og dét er virkelig ærgerligt, for der er noget i troubadourens materiale, som i stærke hænder vil kunne opnå andet og mere. Der er et potentiale i den slentrende stil, i det uraffinerede outfit og i de små fortællingers form, som ville kunne bringe ham videre fra det primært nostalgiske udtryk, han på Dreaming of the Past bringer til torvs.

***  /  KlubGeyser Records  /  34 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share