Verneri Pohjola & Mika Kallio: Animal Image

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Animal Image er Verneri Pohjolas og Mika Kallios fælles soundtrack til den eksperimenterende film af Perttu Saksa, Animal Image. Som man næsten vil kunne læse af navnene er alle tre finner – Pohjola desuden jazztrompetist, Kallio desuden jazzpercussionist. Saksas film er et portræt af naturfotografen Heikki Willamo, der i filmen er på en rejse i Nord, hvorunder han skal have et optimalt dyrefoto i kassen. Pohjolas og Kallios improvisationsmusik udgør det ordløse sprog, der udveksles mellem naturen, dyrene og dyrefotografen. Med andre ord: musikken er improvisatoriske pasticher over fotografens dialog med den natur og de dyr, han fotograferer. Eller rettere: erstatninger for de dialoger, der kunne opstå mellem mand og dyr – hvis ellers der var et fælles sprog. Soundtracket består af en – på én gang – enkel og kompleks, avantgardistiske improvisatorisk og dog stringent jazzmusik. En lidt skinger form for jazzmusik, der er brygget på trompet og trommer. Men som ikke desto mindre også er stringent.

***  /  Edition Records  /  37 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share