Keith Jarrett, Gary Peacock, Jack DeJohnette: After The Fall

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Ingen trio har i de sidste 30-40 år haft større betydning for jazzmusikkens udvikling end denne – Keith Jarretts, Gary Peacocks og Jack DeJohnettes. De tre ekvilibristiske amerikanske musikere har – trods mange andre, individuelle engagementer – holdt sammen i 35 år og i hele den periode om ikke revolutioneret så videreudviklet triojazzen som ingen andre. Og vel at mærke dokumenteret denne videreudvikling på et hav af indspilninger, der alle er blevet optaget live. I 1996 blev produktive Keith Jarrett imidlertid ramt af et kronisk træthedssyndrom, som i lang tid hindrede cirkushesten i at optræde, men efter to år og en god medicinering, vendte han tilbage til jazzscenen med sine to kammerater, og After The Fall er indspilningen af denne første triojazzkoncert efter, at den ødelæggende sygdom var kommet under kontrol. De store standards, som trioen tager under kærlig behandling – standards som Autumn Leaves, I’ll See You Again og When I Fall In Love – fremstår alle forfriskende, fornyende og vildt vitale. Trioen improviserer med sindssyg styrke, samtidig med at den tilsyneladende ubesværet hylder melodierne og disses medfødte lethed. Dobbeltalbummet er af samme grund dybt imponerende.

*****  /  ECM Records  /  106 min

Please follow and like us:

  • 0
  • Share