Anat Cohen & Fred Hersch: Live in Healdsburg

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Det er et dybt fascinerende duoalbum – klarinettisten Anat Cohen og pianisten Fred Hersch’ debut som duo på album. De tos kunstneriske kvaliteter og det enkle set-up gør Live in Healdsburg til en sand kammerjazzperle. Musikken er lyrisk, sanselig, næsten stoflig. Sender i momenter nostalgiske tanker i retningen af Benny Goodman, blandt andre, selv om den også står i egen ret. Materialet er for den ene halvdels vedkommende skrevet af de to medvirkende, for den anden halvdels vedkommende af Billy Strayhorn, Jimmy Rowles, Fats Waller og Duke Ellington. Men selv om mikset fremstår fint afstemt, foretrækker undertegnede de store koryfæers standards. Mest af alt fordi disse standards er så formfuldendte. Ellingtons Mood Indigo er jo i sig selv en perle. Og udsat for Cohen og Hersch den det stadig. Det fascinerende er bare, at duoens virtuositet og hele tilgang til materialet afdækker alle perlens delelementer og tilføjer den nye raffinementer. Det er dét, der gør livealbummet så gribende.

****  /  Anzic Records  /  62 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share