Christina von Bülow, Palle Danielsson & Eliot Zigmund: On the Brink of a Lovely Song

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den danske altsaxofonist, Christina von Bülow, har med den svenske kontrabassist, Palle Danielsson, og den amerikanske trommeslager, Eliot Zigmund, etableret en ny jazztrio, som spiller en form for jazzmusik, der elegant forener den nyere, nordiske melankoli med det etablerede, amerikanske drive. Fem af de ti skæringer på trioens debutalbum, On the Brink of a Lovely Song, er skrevet af von Bülow, de resterende fem er amerikanske standards af folk som Cole Porter (I Love Paris), George Gershwin (I Loves You Porgy) og Paul Weston (I Should Care). Fascinerende nok er materialet – trods et meget forskelligartet udgangspunkt – et godt match. Man sidder for eksempel ikke og tænker, at niveauet falder, når Gershwins mesterlige nummer afløses af et af von Bülows nye. Og dét er altså imponerende – selv om oplevelsen selvfølgelig også skyldes, at trioen formår at etablere en særegen tone, der kan strømme gennem hele albummet. Von Bülow har virkelig løftet sit eget niveau – både som komponist, saxofonist og kapelmester. Her og over de senere år. Meget imponerende.

****  /  Storyville Records  /  64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share