Dalia Faitelson: Powered By Life

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den israelsk/danske singer-songwriter, Dalia Faitelson, har for længe siden manifesteret sig på den danske worldscene. Men med sit nye album og samarbejde med jazzpianisten, Thomas Clausen, bevæger hun sig også i retning af kammerjazzscenen, og det med otte stærke, nye numre, hvoraf især Out of the Black slår denne lytter som uomgængeligt. Faitelson og Clausen sekunderes stilsikkert af Soma Allpass, Anders Provis, Fredrik Damsgaard og Ayi Solomon i et powerplay, der både tydeliggør, hvor stor betydning Faitelson tillægger fortællingen, og hvor meget hun vægter den kunstneriske forløsning deraf. Generelt er der noget vemodigt over albummet, noget eftertænksomt, noget komplekst. Men langt hen ad vejen er det også netop dét, der gør albummet så uudtømmeligt. Jeg får ganske enkelt lyst til at lytte igen, når sidste skæring toner ud. Og det, tror jeg, skyldes den ekstra dimension, som mødet mellem Faitelson og Clausen tilfører. Mødet mellem Faitelsons stringente vokal og guitar på den ene side, og Clausens åbne ciseleringer på klaveret (og Soma Allpass eminente strøg med buen på især nummeret, Make A Wish) på den anden side er ganske enkelt supert.

****  /  Losen Records  /  38 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share