Ivo Neame: Moksha

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Den britiske jazzpianist (m.m.), Ivo Neame (herhjemme bedst kendt for sin rolle i trioen, Phronesis), vender med albummet, Moksha, tilbage til Edition Records – og det med stil, stilbevidsthed og stilsikkerhed. Bag sig har han (som man vil kunne forstå) et nyt line-up – tenorsaxofonisten George Crowley, kontrabassisten Tom Farmer og trommeslageren James Maddren, og den nye konstellation bringer naturligt nok en ny lyd med sig. En ny lyd, som især saxofonen og kapelmesterens egen mellotron sætter sit markante aftryk på. I Phronesis var Neame med til at sætte stærkstrøm til jazzen i en musik, der var innovativ og fornyende. Og vel er der også noget fornyende i det, han med sin nye konstellation præsterer. Men også noget mere uhåndgribeligt og (ja, måske) intellektuelt – og det er desværre ikke i min optik bedre, men selvfølgelig anderledes. Vel er der ingen tvivl om Neames virtuositet og kunstneriske spændvidde, eller om hans sidemens ditto for den sags skyld, men igen – Moksha er i min optik blevet et lidt for abstrakt, introvert og intellektuelt album.

***  /  Edition Records  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share