Hanne Uldal: New York ’96

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

Skuespillerinden og sangerinden, Hanne Uldal, pladedebuterer nu – i en alder af 68 år. Og det med en EP indspillet i New York for 22 år siden med et stjernespækket hold af musikere: pianisten Svenn Skipper, kontrabassisten Rufus Reid, saxofonisten Harry Allen og trommeslageren Akira Tana.

Hanne Uldal har en lang karriere bag sig: har sunget med et hav af danske jazzmusikere og –orkestre og stået på danske og udenlandske teaterscener i musicals og musikforestillinger. Det er især der – på teatret – hun har slået sine folder. Men det, at vi andre dødelige nu får adgang til den musik, som hun af uransagelige grunde indspillede, men aldrig udsendte er en udelt glæde. (Og mere er oven i købet på vej – et album med blandt andre den danske saxofonist, Christina Dahl).

New York ’96 rummer fire standards: I Got Rhythm, The Man I Love, Our Love Is Here To Stay og I Love You, Porgy. Og især nummeret, The Man I Love, afdækker hvor sanselig, sensitiv og personlig, Hanne Uldals vokal er (eller rettere: var). Hendes fraseringer er organisk stoflige og imponerende elastiske. Og oplevelsen er derefter!

****  /  Eget selskab  /  17 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share