Iiro Rantala: Mozart, Bernstein, Lennon

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den finske jazzpianist, Iiro Rantala, er egentlig klassisk uddannet. Derfor – og fordi han er en vidtfavnende musiker – kaster han sig glad og gerne over klassiske kompositioner for klaver, som det nye album også antyder. Kendere af Rantala vil vide, at han med fryd blander klassisk musik og jazz. Kendere vil også genkende flere skæringer på liveindspilningen fra Bremen – eksempelvis Rantalas egne kompositioner: numre som Pekka Pohjola og Tears for Esbjörn, men også hans fortolkning af bl.a. John Lennons Imagine. Mest bemærkelsesværdig på det nye livealbum er imidlertid Rantalas fortolkning af Wolfgang Amadeus Mozarts klaverkoncert nr. 21 i C-dur, som han forløser i et eminent samarbejde med Deutsche Kammerphilharmonie Bremen under Florian Donderers ledelse. I det berømte mesterværk hører man den teknisk begavede og overskudsbetonede finne farvelægge Mozarts mesterværk på ny. Jeg vil ikke sige, at han slentrer igennem værket, men i første sats forcerer han, i andet trækker han tiden og alene derved fremelsker han nye nuancer i værket, som sikkert vil ryste en lytter hist og pist, men som ikke desto mindre er interessante bud på nye fortolkningsmuligheder.

****  /  ACT Music  /  76 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share