Mezquida, Bodilsen, Andersen: Pieris

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den danske jazzbassist, Jesper Bodilsen, har sans for det med at finde gode samarbejdspartnere. Eksempelvis har han i en årrække indtaget en væsentlig position i en succesrig trio med den italienske jazzpianist, Stefano Bollani, og den danske jazztrommeslager, Morten Lund. Og hvem ved – måske er det en ny, parallel succeshistorie, der først med en optræden under Copenhagen Jazz Festival i 2017 og nu med albummet, Pieris, tager sin begyndelse. I hvert fald har Jesper Bodilsen med albummet indledt et fornemt samarbejde med den catalanske jazzpianist, Marco Mezquida, og den danske jazztrommeslager, Martin Maretti Andersen. Et samarbejde, der har udløst et helstøbt, raffineret og smukt album bestående af egne numre og tre store standards – argentinske J.C. Cobián og E. Cadicamos Nostalgias, mexicanske Agustin Lara og Maria Teresa Laras Piensa en Mi og amerikanske Horace Silvers Peace. Det fascinerende er, at numrene enkeltvis og albummet som helhed er eminent(e). Pieris er moderne triojazz på meget højt, internationalt niveau.

*****  /  Stunt Records  /  51 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share