Jason Yeager & Randal Despommier: All At Onceness

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    De to amerikanske jazzmusikere – pianisten Jason Yeager og saxofonisten Randal Despommier – udgiver med All At Onceness der første fælles album. Og ikke et ordinært et, vel at mærke, men et album hvorpå de og deres få, nøje udvalgte gæster tager afsæt i en række klassiske værker – af bl.a. Stravinsky, Scriabin, Messian, Bartók og Bach – og i øvrigt i nogle få, egne kompositioner og under alle omstændigheder gør dem til deres egne! Det fascinerende ved albummet er nemlig både, at det fremherskende udtryk er så nedbarberet, og at de klassiske kompositioner får så meget nyt liv i kraft af arrangementerne, harmonierne, rytmerne. Yeager og Despommier er helt åbenlyst både optaget at de klassiske traditioner og af de potentielle udfoldelsesmuligheder. Derfor folder flere af musikstykkerne sig også ud som blomster i et pludseligt forår. Enkelte numre er med vokal – ved Aubrey Johnson – men personligt foretrækker jeg de instrumentale, der pudsigt nok alle har et mere lyrisk skær over sig.

****  /  Red Piano Records  /  42 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share