Larry Goldings, Peter Bernstein, Bill Stewart: Toy Tunes

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    De har været ”legekammerater” i mere end 25 år og tilsammen udgjort en jazztrio af absolut verdensklasse – Larry Goldings (hammondorgel), Peter Bernstein (guitar) og Bill Stewart (trommer). Derfor er der grund til at stoppe op og lytte, når de – som her – udsender nyt. Toy Tunes er, som titlen indikerer, et album, der er blevet til under leg. Og dén leg har sat sig i kompositionen, i de tres sammenspil og i det samlede lydbillede. Man er som lytter vidne til de tres leg med jazzens virkemidler, en leg – der nok rummer elementer af improvisation – men vel at mærke også en bund af rutineret pondus. Der er en forunderlig tyngde og dybde i deres musik – selvfølgelig meget i kraft af hammondorgelet, der nærmeste fremkalder tilbagevende bølger af power, men også i kraft af rytmikken og sammenspillet som sådan. Musikken rummer en fremdrift og emmer dog af stoisk ro. Netop det er kendetegnende: Musikken bunder i erfaring, men brillerer ved nysgerrighed – uanset om trioen tager livtag med egne numre eller standards som Dorothy Fields og Jimmy McHughs I’m In The Mood For Love og Carla Bleys And Now The Queen.

****  /  Pirouet Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share