Deanne Matley: Because I Loved

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Nok er den canadiske jazzsangerinde, Deanne Matley, et ubeskrevet blad på vores breddegrader, men i sit hjemland har hun med foreløbigt fire album – og snart med dette femte – formået at etablere sig. Og dét selvfølgelig takket være hendes sikre stil: Uanset om hun synger om det smerteligt sørgmodige eller om det helt igennem glædesfyldte, gør hun det emotionelt troværdigt og med åbenlys lethed. På det nye album, Because I Loved, har hun en lang række meget dygtige musikere med sig, men den mest centrale af disse er trommeslageren, Jim Doxas, som også har produceret albummet. Netop produktionen er denne gang så gennemført, at man stopper op og lytter ekstra opmærksomt. Doxas har således formået at få en stoflighed ind i forløsningen og formidlingen af materialet, som består af fire nye gevækster fra Matleys egen have og otte versioneringer af gennemført flotte sange som f.eks. Vince Jones’ The After Thought og Valerie Parks Browns Forget Me (som blev udødeliggjort af Shirley Horn). Disse to numre forløses sensitivt og smukt af talentfulde Matley.

****  /  Eget selskab  /  43 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share