MMO-Ensemble: Any Day Now

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Martin Myhre Olsen er et norsk stortalent på sax (han har blandt andet spillet med Chick Corea), men han er også en ambitiøs komponist, der som en anden landskabsarkitekt bygger store konstruktioner op og – som i dette tilfælde – blotlægger dem med et stort orkester, tolv musikere. Any Day Now fremstår således som en stor, sammenhængende suite i elleve afsnit – en suite, der ikke umiddelbart lader sig indfange eller afgrænse, men som rummer mange kompleksiteter og lag, der kun langsomt, et for et, lader sig ane. Der er i en vis forstand noget mystisk, avantgardistisk over hele det jazzede orkesterværk – en puls, noget industrielt, noget forceret kunstnerisk, men også noget lyrisk, på én gang introvert og ekstrovert. Værket er indspillet live foran et aktivt lyttende publikum, og den energi, der er opstået mellem orkester og publikum, bilder jeg mig ind, at man kan høre i værkets udfoldelse. Men personligt finder jeg stilen lidt anstrengende, for ikke at sige enerverende – fordi kunsten synes at blive til på egne præmisser, ikke på grundlag af dialogen med mig som lytter ved højttaleren derhjemme.

***  /  Øra Fonogram  /  74 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share