The Toronto Jazz Orchestra: 20

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Tallet 20 markerer i denne forbindelse både, at The Toronto Jazz Orchestra har tyve-års-jubilæum, og at Josh Grossman har tyve-års-jubilæum som orkesterets leder, komponist og arrangør. Meget passende er det også ham, der har skrevet og/eller arrangeret materialet på jubilæumsalbummet – musikken som i hænderne på det store orkester fremstår som medrivende og helstøbt. Man fornemmer på det kolorerede materiale, at Grossman ikke bare er til traditionel bigband jazz, men også interesserer sig for genrer som funk, rock, hip hop, latin og freejazz. For netop dét – mikset af genrer – kendetegner energien i Grossmans mange facetterede musik. Man rives med af det iboende swing, af det stilsikre klangbillede og af den lethed, som udgår fra musikken. Man fornemmer således meget klart, at dirigenten og de 18 musikere fornøjer sig og vil i samme retning. Sammenspillet er eminent, bundniveauet højt og oplevelsen noget ud over det sædvanlige, når man taler om bigband jazz.

****  /  Eget selskab  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share