Kathrin Pechlof Trio: Toward The Unknown

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Tyske Kathrin Pechlof er en usædvanlig musiker. For selv om hun er klassisk uddannet harpenist, er det som jazzmusiker, hun pt. slår sine folder. Og ikke bare som traditionel jazzmusiker, men som avantgardist – på harme – og med en trio bestående af kontrabas (Robert Landfermann) og altsaxofon (Christian Weidner). Overordnet set er instrumenteringen usædvanlig, men også i konkret forstand støder man ind i et særegent lydbillede. For det, de tre som trio får skabt, er musik af en meget sjældent hørt karakter. Hvornår har man f.eks. sidst hørt en harpe anvendt i improjazz? Trioen er teknisk meget stærk og vil kunstnerisk noget andet og mere end det gængse, og derfor fremstår den som innovativ, åben og eksperimenterende. Der er elementer af kammermusik i bunden af dens materiale, men også en konstant avantgardisme bygget ovenpå. Og dét gør, at man som lytter nok det ene øjeblik føler, man har forstået musikken, det næste bringes ud af balance og må kæmpe for at genfinde den. Trioens musik er simpelthen en udfordring, en vanskeligt tilgængelig afsøgning af et ukendt landskab.

***  /  Pirouet Records  /  47 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share