Erroll Garner: Nightconcert

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Erroll Garner var en af den amerikanske jazzscenes helt store pianister i 40’erne, 50’erne og 60’erne. Kendt for sine egne præstationer, men også for sit samarbejde med Charlie Parker. Desværre døde han i alt for ung en alder i 1977, men forinden nåede han at kreere en række store plader – heriblandt dette album, som er indspillet live i Concertgebouw i Amsterdam i november 1964 – på et tidspunkt hvor Garner måske i virkeligheden peakede som musiker. Nightconcert genudgives i restaureret udgave med nyt miks af de oprindelige mastertapes, og det er en fornøjelse at lytte til resultatet. Man kan ikke andet end at blive grebet af den kunstneriske tyngde og den pågående og samtidig uhøjtidelige, swingende stil, Garner lægger for dagen sammen med sine sidemen: kontrabassisten, Eddie Calhoun, og trommeslageren, Kelly Martin. Aldrig har jeg hørt standards som Night and Day, Cheek to Cheek og My Funny Valentine udlagt så fanden-i-voldsk nonchalant. Men det virker, og man bliver indfanget af stilen, temperamentet og drillerierne.

*****  /  Mack Avenue/Octave Music /  80 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share