Inger Marie: Feels Like Home

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den norske sangerinde, Inger Marie (Gundersen), er det, briterne kalder en ”late bloomer”. Nok er hun vokset op med musik (faderen spillede guitar og sang i sin fritid), og nok har hun selv (ved siden af sine studier og sit arbejde indenfor sundhedssektoren) sunget, men det var i en alder af 47 år, hun dristede sig til at pladedebutere. Til gengæld blev debuten og de følgende vokaljazzplader godt modtaget af anmeldere og publikum – først i Asien, siden i Europa og USA. Og der ikke grund til at tro andet, end at Feels Like Home – hende nye, femte album – vil give den nu 61-årige sangerindes karriere ny vind i sejlene. Albummet er nemlig helt utvetydigt hendes bedste til dato – et modent, stringent og dragende album med jazzede versioneringer af kendte sange som Randy Newmans Feels Like Home, John Fogertys Long As I Can See The Light, Graham Nash’s Try To Find Me, Johnny Mercer & Barry Manilows When October Goes og Benny Andersson & Björn Ulvaeus’ When All Is Said And Done. Man kunne frygte, at de nævnte numre ville stritte i forskellige retninger, men med fornemme arrangementer, stringent musiceren og vokalens mørke og varme glød bliver alt som ét smukt og lettere vemodigt hele.

*****  /  Stunt Records  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share