David Sylvian: Dead Bees On a Cake (genudgivelse)

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Faktisk udkom dette album i 1999, men Virgin Records genudsender nu albummet i en såkaldt ”Expanded Version on 180 gram Black Vinyl” – som dobbelt-LP med hele fire ekstra numre, i alt 18 sublime numre, som genremæssigt kan kaldes kammerjazzfolkrock meets elektronic synthpop. David Sylvian er i topform på det, man kunne kalde ”directors cut” – den sum af numre, han i sin tid selv havde ønsket indgik på førsteudgaven. Der er noget drævende, langsommeligt og svedigt over musikken, noget tilbagelænet og næsten arrogant over vokal. Lyt bare til et nummer som Midnight Sun, og du vil forstå, hvad jeg mener. Når man, som jeg, har lyttet en del til den oprindelige udgave, samler interessen sig naturligt nok om de ”nye” numre – numre som The Scent of Magnolia og Cover Me With Flowers – som ikke bare matcher ambitionsniveauet i øvrigt, men tilføjer større spændvidde og lige som fuldender det, der i forvejen var noget nær et mesterværk. Personligt holder jeg allermest af det langstrakte nummer, Krishna Blue, som er indisk inspireret og dybt spirituelt.

***** / Virgin Records / 84 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share