Harouna Samake: Kamale Blues

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Mange kendere anser Harouna Samake for at være en af Mali’s absolut bedste betvingere af kamale n’goni’en – det traditionelle strengeinstrument. Samake har optrådt interntionalt med blandt mange andre Salif Keita og været med på mere end 50 album – fem af Salif Keitas, men også album af Sali Sidibe, Blick Bassy, Bella Flick, Etienne Mbappé, Bassekou Kouyate, Toumani Diabate og mange andre. Kamale Blues er imidlertid helt og holdent hans eget, nok et debutalbum med mange medvirkende, men også et album med materiale, der helt og holdent er af egen avl. Musikken er effektiv ørkenblues / afrobeat – med vokalen og kamale n’goni’en centralt placeret i lydbilledet. Albummet er forrygende og vidner i dén grad om, hvor dygtig en sangskriver og musiker, Harouna Samake er. Hovedanken er, at han synes mere optaget af det tekniske aspekt end af det kunstneriske. Musikken taler mere til hjernen (og danseskoene) end til hjertet. Jeg bliver således ikke grebet af musikken, selv om den rusker godt op i den gamle krop.

*** / One World Music / 54 min. / Også anmeldt i tidsskriftet CULTURES

Please follow and like us:

  • 0
  • Share