Joel Lyssarides: Dreamer

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Joel Lyssarides! Den dag i dag er navnet stadig både fremmedartet og ukendt, her til lands. Men meget skal gå galt, hvis ikke navnet om få år vil være på alle jazzelskeres læber, globalt. For den unge, multiprisvindende, svenske jazzpianist og hans trio, der med Dreamer pladedebuterer, har potentialet til at gå hele vejen til tops – fordi musikken er så original. Og dog i tråd med indtil flere traditioner. Joel Lyssarides formår med sine to sidemen – Niklas Fernqvist på kontrabas og Rasmus Svensson på trommer – at skabe en magnetisk kraft, der tydeliggør, at han både har rødder i den romantiske, klassiske musik, i den svenske folkemusik- og visetradition og i den moderne jazz, som eksempelvis Bill Evans og Herbie Hancock var/er eksponenter for. Musikken på Dreamer er lyrisk smuk, let melankolsk, melodisk, harmonisk, graciøs og intens. Teknisk overskudsbetonet og kunstnerisk noget nær sublim. Dreamer er noget af det bedste, jeg i et par år har hørt fra en jazztrio – den konstellation, der for mig at se klæder jazzen bedst! Helt sikkert er det, at Joel Lyssarides er en fremtidens mand på den moderne, globale jazzscene.

*****  /  Prophone Records  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share