John Pittman: Kinship

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den canadiske jazztrompetist, John Pittman, er mest kendt for sit arbejde med kritikerroste Heavyweights Brass Band. Men med Kinship markerer han, at han også i eget navn har ambitioner. Og dét med et materiale, der emmer af glæde ved formidling af musik. På debutalbummet i eget navn optræder Pittman med en kvintet, der i øvrigt består af Shirantha Beddage på barytonsax, Jeff McLeod på klaver, Mike Downes på bas og Curtis Nowosad på trommer – sidemen, der alle er nøje udvalgt, og som sammen med kapelmesteren med sans for swing tager livtag med eget materiale og arrangementer af andres. Især er der grund til at fremhæve konstellationens versionering af Stevie Wonders As og Black Eyed Peas’ Where Is This Love? I den canadiske jazzkvintets hænder bliver begge numre som levende lege, sprudlende spejlinger af musikernes indre livsglæde. I alle tilfælde er materialet på Kinship forløst med spontan oprigtighed, kunstnerisk nerve og teknisk overskud. Albummet er godt uden dog at forekomme uomgængeligt.

***  /  Slammin’ Media  /  45 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share