Mahobin: Live at Big Apple in Kobe

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den japanske jazzpianist og –avantgardist, Satoko Fujii, fylder i år 60. Og i den anledning udsender hendes selskab, Libra Records, hver måned et nyt album. Live at Big Apple in Kobe er ét af disse – et fascinerende album med improjazz af den både vanskeligt tilgængelige og raffinerede slags. Tilsammen giver striben af udgivelser et godt indblik i kompleksiteten i Satoko Fujiis univers. Og det er et indblik, som vitterligt fordrer noget af vidnet – for eksempel åbenhed og tålmodighed. Uden de dyder har mødet mellem musikken og vidnet ingen chance. Med sig på scenen på liveindspilning fra Big Apple i Kobe har Satoko Fujii den danske saxofonist, Lotte Anker, foruden den japanske trompetist, Natsuki Tamura og den ligeledes japanske musiker, Ikue Mori, på electronics. Disse fire musikere udgør tilsammen gruppen, Mahobin, og dens musik er absolut ekspressiv, farverig og abstrakt. Sine steder er musikken magisk, sine steder magnetisk, sine steder helt uhåndgribelig. Musikken er for det meste blottet for melodilinjer, for det meste præget af abstraktion og kompleks kommunikation. Er man til dét, bør man åbne denne dåse!

****  /  Libra Records  /  50 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share