KUU!: Lampedusa Lullaby

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    KUU! er et usædvanligt orkester. Og orkesterets musik er lige så usædvanlig – balancerende som den er midt imellem den moderne jazz og den barberbladsskarpe indierock. Lampedusa Lullaby er således et kraftfuldt energiudslip og ikke en samling blide vuggeviser. Musikken forstyrrer og forvirrer, men går ikke desto mindre både i ben og blod – hvorfor man kan kalde KUU! et af den europæiske jazzscenes pt. mere innovative eller outrerede orkestre. Centralt i KUU! står den serbisk/tyske sangerinde Jelena Kuljic, men hun flankeres overbevisende af den finske guitarist Kalle Kalima, den tyske guitarist Frank Möbus og den tyske trommeslager Christian Lillinger. Tilsammen udgør de fire en innovativ konstellation, som bare fremelsker et lydbillede, man ellers ikke forbinder med ACT Music. Lampedusa Lullaby er således rå og beskidt garagerock med iboende elementer af jazz. Selv fornemmer jeg, at Nina Hagen kunne være et forbillede for orkesteret, ikke p.g.a. vokalen, men p.g.a. musikkens usædvanlige krummelurer og generelle form.

***  /  ACT Music  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share