Tord Gustavsen Trio: The Other Side

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den norske jazzpianist, Tord Gustavsen, har siden sin ECM-debut i 2003 været en af mine favoritter. Og dét især fordi han – om nogen – med et både enkelt og mange facetteret, melodisk, melankolsk udtryk har formået at tage over, der hvor svenske Jan Johansson slap. Jan Johansson udødeliggjorde med egne arrangementer en række svenske og russiske viser, men selv om Tord Gustavsen selv har skrevet det meste af det, han igennem årene har udgivet, minder ånden og tonen i hans musik i den grad om Jan Johanssons. At det er tilfældet er endda særlig tydeligt på The Other Side, hvorpå Tord Gustavsen også har arrangeret tre norske salmer (og i øvrigt tre klassiske stykker af Johan Sebastian Bach) for jazztrio. Især Ludvig Mathias Lindemans salme, Kirken, den er et gammelt hus, bliver i Tord Gustavsens arrangement sjælerystende. Men dét er – i og for sig – også Tord Gustavsens anslag. I det øjeblik, han anslår en-to-tre tangenter, hører man ganske klart at dét er hans. Det er graciøst, sært melankolsk og samtidig fjerlet og melodisk. Og sammenspillet i hans nye trio? Det er lige så eminent som i hans tidligere trio.

*****  /  ECM Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share