Trygve Seim: Helsinki Songs

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Musikken på Helsinki Songs er indbegrebet af det, man kalder jazz med en nordisk, melankolsk tone. Helsinki Songs er moderne, melodisk, lyrisk jazz af høj teknisk og kunstnerisk kvalitet. Musik, der vækker dybe følelser. Og som nok tager afsæt i kendte traditioner, men også tvister alt i en meget, moderne retning, der i momenter til og med giver mindelser om traurig armensk og russisk musik. Alt er skrevet af nordmanden selv – komponisten og saxofonisten, Trygve Seim – og forløses til UG af hans kvartet, som i øvrigt består af den estiske pianist, Kristjan Randalu, den norske kontrabassist, Mats Eilertsen og den finske trommeslager, Markku Ounaskari. Musikken har stærke, melodiske temaer, er dragende intens og eminent i enhver forstand – så eminent, at jeg vil vove den påstand, at Helsinki Songs er den bedste nye, moderne jazz, jeg endnu i år er stødt på. Albummet har kvaliteterne til at blive en moderne klassiker, som man – hvis man ellers er til ECM’s sfæriske jazz – absolut må have i sin samling, uanset hvor beskeden den måtte være.

******  /  ECM Records  /  64 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share