Foyn, Hess, AC, Sommer: Willow

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den norske jazzsangerinde, Live Foyn Friis, er en rigtig projektmager. Måske fordi hun er ustoppeligt idérig, måske fordi hendes musiksmag er bred, måske fordi hun bare har et stort netværk. I hvert fald har hun flere projekter, og et af disse udspringer af et samarbejde med den danske jazzpianist, Nikolaj Hess, og sWillow er dét projekts nye album. Et album bestående af 13 sange – 6 af Foyns egne originale, 7 standards af f.eks. Brdr. Gershwin (Someone to Watch Over Me), Duke Ellington (Solitude) og Ann Ronell (Willow Weep For Me) – alle turneret til UG. Det interessante er imidlertid, at Foyns egne sange holder niveau. En sang som These Few Everlasting Days er for eksempel mesterligt håndteret af sangerinden, hendes sidemen – pianisten Nikolaj Hess, bassisten Anders Christensen og trommeslageren Daniel Sommer – og gæstesaxofonisten, Lubos Soukup. Sangen fremstår gennemarbejdet, lyrisk troværdig, perfekt arrangeret, grænsende til ikonisk. Et perfekt match til de tre nævnte standards. Alene på den baggrund må jeg sige, at Live Foyn Friis er et jazzmusisk talent udover det sædvanlige – som sangskriver, komponist, arrangør og udøvende.

****  /  Foyn Records  /  58 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share