Mark Turner & Ethan Iverson: Temporary Kings

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Det er to af tidens mere distinkte ”stemmer” på dagens jazzscene, som her præsenterer deres første duoalbum: Mark Turner på tenorsaxofon og Ethan Iverson på klaver. De to jammede med hinanden tilbage i 90’erne, men så gik Turner ind i egne projekter og Iverson ind i The Bad Plus. Efter at have mødt hinanden igen i Billy Harts kvartet, har de fundet sammen og indspillet dette duoalbum, Temporary Kings, som er en æstetisk udforskning af eksempelvis den fælles fascination af Lennie Tristanos og Warne Marsh’ modernistiske kammerjazzmusik. Musikken på Temporary Kings er for størstedelens vedkommende skrevet af Iverson, nogle få stykker af Turner – heriblandt Myron’s World, som blandt jazzmusikere er blevet noget nær en ny-klassiker. Balancen mellem de to instrumenter / musikere er på albummet suveræn. Oplevelsen af materialet dybt fascinerende – sådan som det bliver fremelsket og –lagt. Materialet er vitalt, levende. Komplekst. Men også substantielt. Sådan som det formidles af de to musikere, der begge har blik for det lyriske.

****  /  ECM Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share