Sonny Møller: Episode III

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den nordjyske troubadour, Sonny Møller, er med sin simple ”rockabilly” et efterspurgt navn – især på hjemegnen! På sin (ikke-korrekturlæste) hjemmeside skriver han selv, at han ”drøner (…) rundt på landevejen og spiller til alt lige fra Festivaller, brylluper, fødselsdage til værtshuse og cafee’er (…) svinger den akustiske guitar og spiller de gamle klassikere som Elvis, Creedence, Gasolin, Johnny Cash, Shubidua og alle de andre vi kan synge med på.” Sonny Møller lægger altså op til fællessang, folkelighed og fest med sine coverversioner af etablerede rockballader. Og dét er sikkert også ambitionen med hans egne sange og albummet, Episode III (der er tredje album i en trilogi). Jeg vil endda mene, at det er tænkeligt, at det lykkes ham med sine egne numre at fortsætte den folkelige fest. Men jeg bliver nødt til at sige, at hans egen musik lader virkelig meget tilbage at ønske. Det bedste, jeg kan sige om Episode III, er faktisk, at de originale sange er simple! Problemet er reelt, at sangene er alt for simple – tekstuelt og kompositorisk uefne. Et nummer som Giv dig tid er et godt eksempel – det er fladt, musisk afsindig simpelt, lyrisk noget nær ligegyldigt. Mest formildende omstændighed er, at Sonny Møller tillader sig at være politisk agiterende som f.eks. i nummeret, Jorden Brænder.

**  /  Møller Musik  /  39 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share