Torstrup / Högstrup: Selbu

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    De to nordmænd, Torstrup og Högstrup (med fornavnene Thomas og Martin), pladedebuterer med Selbu som duo. Og dét er noget af en debut. De tos sammenspil er simpelthen så fascinerende, deres set-up og instrumentering så usædvanlig og resultatet af deres sammenspil – deres klang og soundscape – så langt fra alt andet, jeg har hørt. Musikken er kompleks, men melodisk. Og Torstrup spiller kirkeorgel, medens Högberg spiller el-guitar. Og forstå det, hvem der kan: De to instrumenter matcher hinanden sindssygt godt på den eminente produktion. Musikken er delvist komponeret, delvist improviseret, sine steder rundet af den kirkemusiske tradition – d.v.s. af salmer, folkemelodier og klassisk musik – men også og ofte rundet af noget helt andet: en sfærisk, levende og impulsiv form for kammerjazz, som få præsterer på kirkeorgel. Personligt bliver jeg betaget og bjergtaget. Og dén ”respons” bliver ikke mindre af, at John Pål Inderberg på enkelte numre gæsteoptræder på saxofon. De to plus én gør virkelig en god figur med en helt anderledes tilgang til musikken!

****  /  Øra Fonogram  /  46 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share