Devin Gray: Dirigo Rataplan

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Tilstået: Det er en prøvelse at komme igennem den amerikanske jazztrommeslager og –komponist, Devin Grays, nye album, Dirigo Rataplan. Mest af alt fordi de ti skæringer, han bringer til torvs, forbliver skitser til andet og mere end det, de faktisk er. At det er dén fornemmelse, jeg sidder tilbage med efter gentagne aflytninger, skyldes både kompositionernes kantede karakter og kvartettens usædvanlige instrumentering: trommer (Devin Gray), kontrabas (Michael Formanek), saxofon (Ellery Eskelin) og trompet (Dave Ballou). Dén instrumentering – uden f.eks. klaver eller guitar – lader alt fremstå med en lidt dræbende diskant. Flere numre – her iblandt Texicate og Quantum Cryptology – fremstår f.eks. avantgardistiske og u-raffinerede. Flere numre fremstår som om, hverken komponist eller orkester har været sikker på, hvilken retning tingene skulle tage – selv om der også er åbenlyst stringent, indøvede passager. Helt overordnet er og forbliver lyden for denne anmelder et problem. Selv om teknikken så åbenlyst er i orden.

***  /  Rataplan Records  /  54 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share