Diverse kunstnere: Cosmic Forest – The Spiritual Sounds of MPS

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Selskabet, MPS (Musik Produktion Schwarzwald), blev oprettet i 1968 og i løbet af få år verdensberømt som Tysklands første og største jazzlabel. Berømmelsen kom blandt andet af, at selskabet fra start med penge og snilde formåede at tiltrække nogle af klodens allerstørste jazzmusikere. Derfor er det også på sin plads, at selskabet markerer sit 50 års jubilæum med en række udgivelser – herunder dette opsamlingsalbum, der er kurateret af den italienske DJ og producer, Nicola Conte. Cosmic Forest er Contes blik tilbage på det, han kalder MPS’ udgivelser af ”spirituel jazz”. Albummet rummer således 13 numre fra perioden fra 1965 til 1975 – numre med blandt andre Nathan Davis, Dexter Gordon og Tony Scott. Men i min optik er det især mindre kendte kunstnere og numre, der udgør opsamlingsalbummets magnetisme. The Albert Mangelsdorff Quartets meget lange nummer, Never Let It End, er f.eks. en eminent hyldest til den andalusiske flamenco – i form af et miks af avantgarde, freejazz og psykedelisk jazzrock på et niveau, der er som i forlængelse af Miles Davis’ ti år ældre Sketches of Spain. Cosmic Forest er en flot, sammenhængende hilsen til den psykedeliske, spirituelle 60’er-jazz.

****  /  MPS Records  /  82 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share