Mark Masters Ensemble: Our Métier

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den amerikanske jazzmusiker, Mark Masters, har vundet international anerkendelse som komponist og arrangør. All About Jazz har kaldt ham ”en bemærkelsesværdigt kreativ sjæl” og ”en af de største jazzmusikarrangører i slutningen af det 20. og begyndelsen af det 21. århundrede.” Prædikaterne kan jeg tilslutte mig! Masters er født i 1957, samlede sit første ensemble i 1982 og har siden haft en glimrende karriere på jazzscenen. Dén kroner han nu med titlen som præsident i The American Jazz Institute. Men selv om han med netop den position indtager en mere administrativ funktion, kan vi andre, der bare sidder og lytter, håbe, at vi har ham iblandt os nogle år endnu – som udøvende! Dét får man i hvert fald lyst til at sige, når man hører hans indsats på albummet, Our Métier, som lige er udkommet på Capri Records. Herpå demonstrerer Mark Masters i den grad, at han kan komponere og arrangere for et stort orkester. Faktisk er musikken skrevet til og forløst af en sekstet, der kombineres med ensemblet, der tæller yderligere 12 mand. Og den model – kombineret med materialet – giver musikken en forunderlig dynamisk gnist.

****  /  Capri Records  /  55 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share