Mathias Heise & DR Big Band: The Beast

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den unge, danske mundharpenist, Mathias Heise, er en usædvanligt musikalsk fætter. Det fremgår af hans tidligere udgivelser, og det fremgår (så vidt vides) af alle hans mange sceneoptrædener. Heise er simpelthen støbt i noget helt særligt materiale. Han har et iboende swing og en iboende sans for musikkens potentiale, spænd- og rækkevidde. Og det demonstrerer han endnu engang på sit nye album, The Beast, der er indspillet med DR Big Band. Albummet består af otte originale Heise-kompositioner, hvoraf han har arrangeret de syv specifikt for DR Big Band, mens det ottende er skrevet til en solooptræden. Og det aftvinger altså respekt, at en blot 25-årig fætter kan skrive og arrangere så formfuldendt et materiale, som tilfældet her er. Heises musik er en moderne, pågående og højenergisk form for jazz for big band, og den forløses professionelt, uden dikke-darer eller udfald af hele Danmarks big band. Albummets titel, The Beast, refererer ifølge Heise selv til det, at et stort orkester er som et bæst, der skal tæmmes. Formår man at tæmme det, venter der til gengæld utrolige ting. Og dét må jeg give ham. Han og orkesteret har præsteret på højt niveau.

****  /  Giant Sheep Music  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share