Al Muirhead’s Canadian Quintet: Undertones

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    På den internationale jazzscene, er han en late bloomer, men på den hjemlige, vestcanadiske jazzscene, er han et ikon – bastrompetisten, Al Muirhead, som nu – med sin nye canadiske kvintet (der udelukkende består af etablerede navne: Kelly Jefferson, Reg Schwager, Neil Swainson og Ted Warren) – udsender et bemærkelsesværdigt nyt album, Undertones. Det særlige ved albummet er selvfølgelig, at det er så sjældent, man hører det særegne instrument, bastrompeten – et blæseinstrument, der i hænderne på det canadiske ikon, giver musikken en magisk, varm glød. Men også sammenspillet i kvintetten er bemærkelsesværdigt – de fem ronkedorers indbyrdes gehør vidner således både om mange timer med deres respektive instrumenter og om mange timer i andre musikeres selskab. Materialet er for en stor dels vedkommende nyskrevet af Muirhead, men man fornemmer meget tydeligt hans tråde tilbage til forbilleder som Dizzy Gillespie og Louis Armstrong – til trods for, at lyden af hans egne kompositioner fremstår mere melodisk flydende. Personligt finder jeg dog, at materialet er for forankret i fortiden. Som var det hørt før.

***  /  Chronograph Records  /  49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share