Lars Danielsson & Paolo Fresu: Summerwind

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE Hver for sig er de to af europæisk jazzmusiks største navne, men sammen er de simpelthen magiske – den svenske bassist / cellist, Lars Danielsson, og den italienske trompetist, Paolo Fresu. Og dét uanset om de bringer egne eller andres numre til torvs. Summerwind er et fremragende miks deraf. Albummet åbner med Kosma og Mercers standard, Autumn Leaves, bevæger sig over i Fresus Saluto Dardamente og Danielssons Le Matin. Og det fungerer. Mikset. Fordi de er så virtuose, rutinerede, stilbeviste og –sikre, de to. Fordi deres musik er så melodisk, iørefaldende og nedtonet. Enkel, varm og smuk. Udover egne numre – og Kosma og Mercers – tager de to bl.a. livtag med Komedas Sleep Safe and Warm (soundtrack fra filmen Rosemary’s Baby), Lindbergs traditionelle svensk vise, Jeg lyfter ögat mot himmelen, og Bachs Wachtet auf, ruft uns die Stimme. Og det hele – selv dette vidtfavnende miks – aftvinger respekt. Musikken er spartansk, til tider næsten flygtig, men også konstant fokuseret, præcis, netop virtuos.

***** / ACT Music / 49 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share