Mimmo, Corda, Orrù: Clairvoyance

Please follow and like us:

  • 0
  • Share

MUSIKANMELDELSE    Den italienske jazztrio – Gianni Mimmo på sopransax, Silvia Corda på klaver og Adriano Orrù på kontrabas – bygger på albummet, Clairvoyance, et komplekst lydlandskab op, en form for abstrakt, arkitektonisk konstruktion, som nok vil dele vandene og enten markant afskrække lyttere fra at holde fast eller animere dem til at lytte. For ret skal være ret: Der er en detaljerigdom i trioens instrumentalmusik, men sandt at sige også ekspressivt, avantgardistisk, som fordrer en ikke ubetydelige interesse eller veloplagthed hos lytteren. Især kolorerer Orrù med sin bas et underliggende, ulykkesvarslende mørke, som kontrasterer Mimmos til tider hysterisk, lyse sopransax. Musikken er vital, sine steder voldsom, sine steder blidt søgende, men altid – så vidt jeg kan skønne – improviserende, fri og åben. Selv bilder jeg mig ind, at jeg som lytter både er rutineret og nysgerrig, men i tilfældet Clairvoyance bliver jeg alligevel udfordret på min tålmodighed eller velvilje. Ikke at der er noget galt med musikernes teknik eller kunstneriske ambition, men jeg forbliver underligt uberørt af den konstruktion, de tre musikere bygger op.

***  /  Amirani Records  /  40 min.

Please follow and like us:

  • 0
  • Share